Bandymų virtuvė

„Bandymų virtuvė“ – visi BASF bandymai vienoje vietoje

Tirdami augalų apsaugos produktų efektyvumą ir jų naudojimo technologijas įmonės BASF specialistai atlieka daug įvairių bandymų skirtingose Lietuvos vietose, ūkininkų ūkiuose. Nuo šio sezono atsirado galimybė visiems žemdirbiams pamatyti BASF „Bandymų virtuvę“. Kas tai yra?

„Augalų apsaugos produktų gamintojai žemdirbiams dažniausiai pateikia jau galutinius bandymų rezultatus, kurie dažniausiai parodomi skaičiais grafikuose, lentelėse ir pan. Nutarėme ūkininkams parodyti detalesnės ir vaizdingesnės informacijos, kaip atliekami bandymai ir kokie gaunami rezultatai pasėliuose“, - pristato BASF agronomas vadybininkas Paulius Paulauskis.

Tuo tikslu sukurtas naujas portalas javubandymai.lt, kuriame pateikiama išsami iliustruota informacija apie visus bandymus: kviečių ir miežių fungicidų, augimo reguliatorių, rapsų herbicidų ir t.t.

Pavyzdžiui, apsilankius kviečių ar miežių bandymų apžvalgoje galima pamatyti BASF fungicidų technologijų efektyvumą ir palyginti skirtingų produktų purškimų rezultatus. Pateikiami ne tik skirtingų variantų duomenys, bet gausu ir nuotraukų, yra ir filmuotos medžiagos. Minėtos bandymų iliustracijos dar vaizdžiau atskleidžia produktų poveikį, galima palyginti.

Šiuo metu galima susipažinti su 3 kviečių bandymais: fungicidų pirmajam purškimui, vėliavinio lapo apsauga naudojant Revysol ir vėliavinio lapo apsauga kitais produktais.

Rapsų bandymų pristatyme galima susipažinti su BASF žieminių rapsų herbicidų bandymu ir jo rezultatais. Iliustruotai parodoma, kokios vyravo piktžolės, kokie produktai buvo naudojami jų kontrolei ir kokie gauti rezultatai.

Augimo reguliatorių bandyme galima pamatyti jų efektyvumą ir išsirinkti tinkamiausią ūkiui purškimo technologiją. 2020 m. Šiaulių r. ūkininko ūkyje buvo įrengtas net 52 laukelių augimo reguliatorių bandymas. Tais metais buvo daug išgulusių pasėlių, todėl labai aiškiai matėsi skirtingų augimo reguliatorių panaudojimo variantų rezultatai. Parodomas išgulimo procentas, derlingumo skirtumai naudojant skirtingus produktus.

„Bandymus atliekame ne tik tam, kad juos pademonstruotume ūkininkams, bet ir tam, kad nustatytume ekonomiškas ir efektyviausias augalų apsaugos produktų naudojimo normas, kad būtų ir draugiška produktų kaina, ir maksimalus jų efektyvumas“, - sako P. Paulauskis.

Be to, kaip ir anksčiau BASF šiemet vykdo javų ligų monitoringą (stebėseną), kurios duomenis žemdirbiai taip pat galės rasti minėtame portale javubandymai.lt. Čia bus galima pasitikrinti, kokioje vietovėje kokios ligos plinta, koks yra javų augimo tarpsnis, apsaugos rekomendacijas.

Tad dabar vienoje vietoje - ligubandymai.lt žemdirbiai ras visą jiems svarbią informaciją.

„Bandymų virtuvė“ bus tęstinis projektas, portalas javubandymai.lt kasmet bus papildomas naujais duomenimis.

 BASF Agro LT

BASF Agro LT

Į viršų